Pericol la Constanța! Proiectile de artilerie, găsite pe varianta municipiului

215
Pericol la Constanța! Proiectile de artilerie, găsite pe varianta municipiului - pericollaconstanta-1554496867.jpg

Articole de la același autor

Un apel primit, vineri dimineață, la ora 10, la 112, anunța prezența, pe un teren din Constanța, pe varianta către Ovidiu, a mai multor proiectile. Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat două proiectile de artilerie acuplate calibrul 30 mm, din perioada conflictelor militare. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța atrag atenția cetățenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, aceștia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mișca din locul unde a fost găsite. 


"În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii", explică Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 
Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. Efectuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare. Nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați din locul în care au fost descoperite. Nu le introduceți în foc și, în niciun caz, nu încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente. Nu ridicați, nu transportați și nu introduceți munițiile în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. Nu demontați pentru a duce la fier vechi și nici nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente. În zona în care se presupune că ar exista muniție neexplodată, nu permiteți accesul, nu faceți focul și nu executați lucrări de îmbunătățiri, săpat. Nu lăsați copiii să se joace cu aceste elemente de muniție.


"Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă", mai spune reprezentantul ISU Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5595 secunde