Pericol de inundație! Autoritățile acționează la locul alunecării de teren

190
Pericol de inundație! Autoritățile acționează la locul alunecării de teren - ddd-1586591206.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Prahova acționează, sâmbătă dimineață, la Azuga, în zona unde a avut loc o alunecare de teren, din cauza pericolului de inundație creat de blocarea albiei unui pârâu, informează ISU Prahova, potrivit Agerpres. "Echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor - n.r.) Prahova, Direcția Silvică, Agenția de Protecție a Mediului acționează pentru degajarea albiei pârâului și eliberarea cursului apei", precizează sursa citată.

În cursul serii de vineri, 130 de persoane au fost evacuate preventiv din locuințe din cauza alunecării de teren. "Cele 130 de persoane au fost cazate la o pensiune, la sala de sport și la rude: 40 de femei și copii sunt la o pensiune, 90 sunt la o sala de sport", a anunțat ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, sâmbătă dimineață, Strada Umbroasa din Azuga era inundată, precum și 30 de gospodării. Conform primelor estimări, suprafața afectată de alunecarea de teren de la Azuga este de circa 10.000 de metri pătrați. Pământul și copacii angrenați în alunecarea de teren au blocat albia pârâului din Azuga și s-a format un baraj. Pompierii au acționat încă din cursul nopții de vineri spre sâmbătă cu motopompe pentru a evacua apa din amonte către aval.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3508 secunde