PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDE INFORMATICE ȘI SPĂLARE DE BANI

298
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FRAUDE INFORMATICE ȘI SPĂLARE DE BANI - perchezitii136879291613800143161-1542895295.jpg

Articole recomandate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, efectuează 51 de percheziții, pe raza a 8 județe și a municipiului București, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro.

La data de 22 noiembrie a.c., Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - B.T. Vâlcea, cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează 51 de percheziții pe raza județelor Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava și în municipiul București la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 - noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.

Din activitatea infracțională a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vătămate.

În urma perchezițiilor, polițiștii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere.

La acțiune participă polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș, Ilfov, Mureș, Dâmbovița, Mehedinți, Vaslui, Timiș, Giurgiu, Călărași, Olt, Bacău.

De asemenea, activitățile se derulează cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Vâlcea și Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești Craiova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7041 secunde