Percheziții la Hotelul Riviera din Mamaia, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

381
Ieri dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere.


Cele 16 percheziții domiciliare au avut loc în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța, la domiciliile persoanelor și la sediile/punctele de lucru ale societăților implicate în activitatea infracțională. Societățile acționau în domeniul turismului, Hotelul Riviera din Olănești, Hotel Riviera din Mamaia, SC Vest Televiziune, Lifi Tour Olănești, dar și altele. Anchetatorii spun că activitatea infrac-țională era coordonată de o femeie, Maria Tudor, sprijinită de soțul ei, Ion Tudor. Audierile au loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 


Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în perioada 2006 - 2016, administratorii a zece societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța au operaționalizat un mecanism financiar-fiscal prin care au obținut foloase în mod ilegal, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, în scopul creșterii nereale a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), toate în scopul eludării obligațiilor fiscale datorate statului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de peste 40 milioane lei, echivalentul a 10 milioane de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Stand-up comedy, la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.4766 secunde