Percheziții la contrabandiștii de țigări din Constanța și București

187
Percheziții la contrabandiștii de țigări din Constanța și București - diicotcontrabanda-1596643607.jpg
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) alături de polițiști au descins, ieri, în 37 de percheziții, în București, județul Ilfov și Constanța, într-un dosar penal care vizează destructurarea a două grupări infracționale de contrabandiști de țigări.

Potrivit anchetatorilor, cele două grupări, închegate în jurul a doi frați, acționau în special în apropierea Pieței "Reșița" din sectorul 4 din București. Țigările erau aduse din Republica Moldova, ascunse pe la complicii din Constanța și județul Ilfov, iar apoi scoase la vânzare în "punctele de desfacere" poziționate strategic la extremitățile Pieței "Reșița".

"Unul dintre frați coordona activitatea infracțională care se desfășura la o garsonieră, situată la parterul unui bloc de lângă piață. El era sprijinit de alte persoane care, în momentul în care își zonă își făceau apariția polițiștii, îl anunțau pentru a închide fereastra. Celălalt frate coordona activitatea infracțională de contrabandă care se desfășura într-un spațiu comercial aflat în exteriorul complexului din Piața Reșița, unde funcționează un amanet. La acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că una dintre persoanele menționate se afla în interiorul amanetului și vindea țigări pe fereastra de acces în interiorul amanetului, iar ceilalți stăteau în stradă și abordau potențialii clienți, pe care îi îndrumau de unde să cumpere", se arată în comunicatul DIICOT.

Mai mult, arată anchetatorii, bișnițarii erau dotați cu stații de emisie recepție pentru a se putea anunța dacă apăreau polițiștii în zonă.

"Comercializarea țigărilor se desfășura după un program strict, de la 8.00 dimineață la 19.00, existând o medie de 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigări era de aproximativ 10 lei", au adăugat anchetatorii.

La sediul DIICOT au fost duse, atât din județul Ilfov, București, cât și din Constanța, un total de 26 de persoane, pentru a fi audiate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5783 secunde