Percheziții la Constanța. Suspecții falsificau carduri bancare și goleau conturile constănțenilor

599
1
Percheziții la Constanța. Suspecții falsificau carduri bancare și goleau conturile constănțenilor - perchezitiilaconstanta-1491235371.jpg

Articole de la același autor

Șapte percheziții domiciliare au avut loc la Constanța, București și Argeș, acolo unde oamenii legii aveau suspiciuni potrivit cărora un grup infracțional organizat s-ar ocupa de fraude economice.


Mai exact, Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, au efectuat șapte percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.


Au fost ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare și aproximativ 150.000 de euro, iar o persoană a fost arestată preventiv. 


"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 - martie 2017, pe teritoriul municipiului București și al județelor Argeș și Constanța, ar fi acționat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității informatice. Gruparea ar fi desfășurat activități de lansare de atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România, instituții bancare din Italia și a unor companii din S.U.A., fiecare membru având atribuții clare în desfășurarea activității infracționale.", potrivit polițiștilor români.


Astfel, unul dintre membrii grupării s-ar fi ocupat de crearea paginilor web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un altul s-ar fi ocupat cu procurarea serverelor pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării ar fi avut atribuții privind valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri on-line. La sediul DIICOT au fost conduse pentru cercetări patru persoane, față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și constituire de grup infracțional organizat. 


Față de una din acestea s-a luat măsura reținerii, fiind ulterior arestată preventiv.


Comentează știrea

Tudor M
4 aprilie 2017
Falsificatori

Degeaba politia prinde hotii, procurorii ii vor elibera contra spaga minima!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3701 secunde