Percheziții la Constanța, pentru prinderea unor hoți de monede și arme antice

433
Percheziții la Constanța, pentru prinderea unor hoți de monede și arme antice - perchezitiilaconstantahotidemone-1392756574.jpg

Articole de la același autor

Mii de monede antice și medievale, detectoare de metale și arme antice din fier au fost descoperite, ieri, de polițiști în urma unor percheziții domiciliare în opt județe, printre care și în Constanța, la locuințele unor persoane suspectate că au furat și tranzacționat ilegal artefacte și monede antice. 
Acțiunea a fost coordonată de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Hunedoara și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru recuperarea unor bunuri și monede sustrase din situri arheologice protejate. 
Ieri, au fost efectuate 14 percheziții, în județele Hunedoara, Timiș, Cluj, Covasna, Brăila, Suceava, Constanța, Argeș și în municipiul București la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat de bunuri culturale și spălare de bani. În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate 3.520 de monede antice și medievale, trei detectoare de metale, soluții și reactanți pentru curățarea monedelor, aproximativ 300 de kilograme de unelte și arme antice din fier (dacice și romane), precum și vase ceramice antice și medievale. 
Printre bunurile depistate, au fost identificate mai multe piese cu privire la care există date că fac parte din categoria "Tezaur", evaluate la peste 100.000 de euro. Conform evaluării prealabile efectuate de experți, artefactele sunt originale și provin din siturile arheologice de interes național și prioritar din Munții Orăștiei, din Transilvania, Banat și din zona Dobrogei și a Moldovei, aflate pe Lista Monumentelor Istorice, precum și în Registrul Arheologic Național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde