Video PERCHEZIȚII la Constanța. Pe urmele MAFIEI PERMISELOR FALSE, aduse tocmai din Africa!

571

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT extind ancheta în cazul rețelei infracționale care se specializase în a intermedia obținerea permiselor auto, în mod ilegal. Astăzi, 41 de percheziții au avut loc în 19 județe ale țării, inclusiv la Constanța, în dosarul instrumentat de DIICOT Ploiești.

Suspecții sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracțional erau în contact cu persoane dintr-o țară africană, cărora le transmiteau datele de identitate ale românilor interesați de obținerea unui permis, în mod ilegal. Concret, datele erau transmise în țara africană, unde era realizat un permis de auto contrafăcut, care apoi era trimis în țară, cu solicitarea preschimbării. Membrii grupării au procedat astfel pentru permise pentru diverse categorii, inclusiv pentru C, D sau E.

În țară, permisele contrafăcute ajungeau la serviciile specializate, unde erau preschimbate în permise românești.

Pentru aceste operațiuni, membrii grupului infracțional cereau între 2000 și 3000 de euro.

În perchezițiile de astăzi au fost vizate 48 de persoane. Perchezițiile au avut loc în Ploiești, București, Bacău, Constanța, Iași, Oradea, Pitești, Arad, Botoșani, Călărași, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Olt, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

De menționat că, până în prezent, DIICOT Ploiești a realizat deja trei rechizitorii prin care a trimis în judecată 52 de persoane pentru fapte similare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8397 secunde