Percheziții la Constanța, pe urmele Mafiei alcoolului

667
1
Percheziții la Constanța, pe urmele Mafiei alcoolului - fondmafiaalcoolului-1413908611.jpg

Articole de la același autor

110 percheziții au făcut procurorii DIICOT, ieri, în zece județe, printre care și Constanța. Anchetatorii au pătruns pe firul unei grupări organizate care se ocupa cu comercializarea alcoolului contrafăcut. Membrii grupării făceau vin și coniac din alcool sanitar. Prejudiciul în acest dosar se ridică la cinci milioane euro, pe lângă faptul că traficanții puneau în pericol viețile celor care cumpărau băuturile.

Descinderile au fost efectuate în Constanța, București, Brăila, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș și Maramureș, la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în evaziune fiscală, producere și deținere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale și spălare de bani.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane din Brăila au constituit un grup infracțional organizat.

"Astfel, aceștia au înlesnit comiterea unor activități economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic și a produselor derivate, începând cu denaturarea ilicită (parțială cu încălcarea normelor legale în materie) a alcoolului etilic, urmată de livrarea disimulată a acestuia sub apartenența unor diverse produse (alcool sanitar, loțiuni cosmetice, soluție spălare parbriz) prin intermediul unor lanțuri de magazine de tip hipermarket către diverși producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înțelegeri prealabile cu aceștia", arată procurorii DIICOT.

După achiziționarea en-gross, aceste produse au fost filtrate și comercializate clandestin ca alcool etilic, sub formă de băuturi alcoolice, bugetul de stat fiind prejudiciat în urma sustragerii de la plata obligațiilor fiscale cu titlul de accize. În urma cercetărilor, au fost identificate nucleele infrac-ționale aflate în diverse zone ale țării care s-au aprovizionat de la grupul de firme utilizat de membrii grupului infracțional din municipiul Brăila, cu importante cantități de alcool medicinal, pe care ulterior l-au supus procedeelor de "renaturare". Procurorii DIICOT Galați au identificat astfel de nuclee infracționale în Tulcea și Constanța, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

Băuturi alcoolice contrafăcute

De asemenea, membrii grupului infracțional au interacționat, pe linie infracțională, cu o altă grupare constituită în județul Maramureș.

"Această colaborare cu ramura infracțională din județul Maramureș a început în momentul în care Direcția Generală a Vămilor a retras autorizația de producție a alcoolului etilic emisă pentru societatea producătoare de alcool din municipiul Brăila", mai spun procurorii DIICOT. 

Comentează știrea

paul
22 octombrie 2014
UN INCEPUT ??

Pe cand controale si in marile magazine in care se vand bauturi inbuteliate dar care sunt contrafacute ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1899 secunde