Percheziții la Constanța. Evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul construcțiilor

264
Percheziții la Constanța. Evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul construcțiilor - lala143763748111456991665-1461054494.jpg
În această dimineață, polițiștii de la Poliția Capitalei au efectuat 18 percheziții domiciliare în municipiul București și în 6 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții. / 8 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

"La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Constanța, Vâlcea, Buzău, Brașov și Brăila.

Activititățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții.

Cei în cauză ar fi creat un lanț de societăți comerciale fantomă, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi înregistrate în contabilitate în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 8 mandate de aducere. Persoanele vizate urmează să fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1.", se arată în comunicatul Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2986 secunde