Percheziţii într-un dosar penal pentru vânzarea de peşte fără documente legale

313
Percheziţii într-un dosar penal pentru vânzarea de peşte fără documente legale - peste-1643119760.jpg

Articole de la același autor

Poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor - S.R.P.T. Constanța, cu sprijinul polițiștilor de la transporturi Călărași, au pus în aplicare, marţi, 25 ianuarie, două mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul social și la punctul de lucru, în care își desfășura activitatea operatorul economic, au fost identificate și ridicate mai multe documente de evidență contabilă cu valoare probatorie.

Totodată, s-a constatat faptul că, agentul economic oferea spre vânzare peste 260 de kilograme de pește (din specii diferite), fără a deține acte de proveniență.

Cantitatea de pește a fost ridicată, în vederea confiscării, și predată către o unitate de profil.

„În cauză, se efectuează cercetări față de doi agenți economici (în cazul celui de-al doilea sesizarea făcându-se la momentul perchezițiilor) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG 28/2008”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Totodată, în urma verificării casei de marcat, s-a constatat faptul că agentul economic nu deținea suma de 377,62 lei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, potrivit O.U.G. 28/1999.

În activități, au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.201 secunde