Percheziții în Constanța. Captură la traficanții de droguri: kilograme de cannabis, valută și arme!

735
Percheziții în Constanța. Captură la traficanții de droguri: kilograme de cannabis, valută și arme! - fondcannabisperchezitii-1575228030.jpg

Articole de la același autor

Patru bărbați au fost reținuți, iar peste 47.000 de euro, șase kilograme de cannabis și două arme cu aer comprimat au fost confiscate, în urma unor percheziții desfășurate în Călărași și Constanța. Procurorii DIICOT, care coordonează ancheta, susțin că gruparea infracțională vizată cultiva cannabis în Spania, iar ulterior îl transporta în țara noastră, unde era piața de desfacere. 


O amplă acțiune pentru destructurarea unei rețele infracționale care acționa pe plan internațional a fost desfășurată, la sfârșitul săptămânii trecute, în județele Constanța și Călărași. 


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Călărași și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Călărași au descins în nouă percheziții, în Călărași și în municipiul Constanța. Anchetatorii aveau informații că rețeaua infracțională, formată din cel puțin șase persoane, avea drept scop derularea de trafic de droguri; membrii rețelei cultivau cannabis pe teritoriul Spaniei, pe care îl transportau apoi către România, prin firme de curierat, iar aici era preluat de alți membri, care îl distribuiau prin țară, inclusiv la malul mării. 


În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat aproximativ șase kilograme de cannabis, 47.200 de euro și 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, opt telefoane mobile, două arme cu aer comprimat și muniție. 


De asemenea, patru inculpați au fost reținuți, iar pentru alți doi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 


De menționat că magistrații instanțelor de judecată din Călărași, ai Judecătoriei și Tribunalului, și-au declinat între ei competența soluționării solicitării arestului preventiv, într-un final dosarul fiind declinat către Curtea de Apel București, ca instanță superioară competentă. 


România, piață de desfacere atractivă pentru traficanți 
Potrivit celui mai recent Raport anual privind drogurile în România, interesul traficanților de droguri pentru țara noastră, nu doar ca zonă de tranzit, ci și ca piață de desfacere pentru stupefiante, este în creștere. 


"România este un teritoriu în care piața ilicită a drogurilor prezintă o disponibilitate în creștere pentru majoritatea tipurilor de droguri, în special canabis, cocaină, MDMA și medicamente cu conținut stupefiant, aspect relevat de numărul în creștere al capturilor înregistrate pentru aceste substanțe", se arată în raportul menționat. 


De exemplu, canabisul este preferat pe piața de desfacere din țara noastră. Iarba de canabis confiscată în țara noastră provine din Spania, Grecia, Albania și Maroc și a ajuns aici, în principal, "pe cale rutieră, disimulată în colete prin firme de curierat, în cutii pentru mâncare sau borcane și pungi de plastic". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde