PERCHEZIȚII DIICOT. TRAFICANȚI DE MIGRANȚI, REȚINUȚI

250
PERCHEZIȚII DIICOT. TRAFICANȚI DE MIGRANȚI, REȚINUȚI - xdiicotmigranti-1628241097.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timișoara au dispus reținerea a cinci inculpați și măsura controlului judiciar față de alți șase inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și spălare de bani.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat ce avea drept obiectiv călăuzirea unor grupuri de migranți, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat. Liderii grupării colaborau cu diverși cetățeni sârbi de la care obțineau date cu privire la grupurile de migranți, dar și plata pentru transportul și călăuzirea acestora în vederea trecerii frauduloase pe teritoriile unor state membre alea Uniunii Europene. Pe 4 august, procurorii DIICOT Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanțe vegetale, 10 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, alte 22 de percheziții au avut loc pentru destructurarea unei grupări de traficanți de migranți, una dintre percheziții având loc în stațiunea Mamaia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5078 secunde