Percheziții de amploare la Constanța, în această dimineață

940
1
Percheziții de amploare la Constanța, în această dimineață - mascati1442255153-1447748185.jpg

Articole de la același autor

Percheziții de amploare au loc, în aceste momente, la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Suspecții ar fi realizat operațiuni fictive de reciclare pentru aproximativ 12 mii de tone de ambalaje. 


UPDATE - Potrivit anchetatorilor pe raza județului Constanța oamenii legii descind în șase locații.
Alte 21 de percheziții se desfășoară în Capitală, una în Ilfov, opt în Argeș, câte trei la Brăila și Cluj,cinci în Prahova, două la Mehedinți, patru la Tulcea, una în Vrancea, două în Vâlcea și trei la Mureș.

Potrivit unor surse, anchetatorii au luat cu asalt Eco Rom Ambalaje SA, administrator fiind Sorin Cristian Popescu, Green Session SRL, Session Reczcle SRL și Eco Pack management SA. O parte din aceste societăți au puncte de lucru și în Constanța. De asemenea, pe raza județului, perchezițiile au loc și la sediul Sc Gremlin Computer SRL.



În total, oamenii legii descind în 59 de locații, în București și alte 11 județe.  Acțiunile au loc la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la domiciliile supecților. 


" În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2012-2014, reprezentanții operatorilor licențiați și reprezentanții unor societăți cu care acești operatori licențiați ar fi încheiat contracte de prestări servicii, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligații. Înregistrarea și declararea acestor operațiuni ar fi facilitat operatorilor licențiați obținererea vizei anuale necesare funcționării acestora și ar fi condus la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale. De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro", se arata într-un comunicat remis de Politia Română. 


Infracțiunile sunt comise comise în legatura cu activitatea de reciclare a deșeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European și a Consiliului. potrivit acestei Directive statele membre sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni producerea deșeurilor de ambalaje, să stabilească sisteme de returnare, colectare și recuperare a deșeurilor și să elaboreze sisteme de informații (baze de date) privind ambalajele și deșeurile de ambalaje care să permită monitorizarea punerii în aplicare a obiectivelor acesteia.







Comentează știrea

Cosmin
17 noiembrie 2015
Cea mai solicitata oferta de lucru online!

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții DNA la ANAF!
Pagina a fost generata in 0.5237 secunde