Pensiile militare, informații de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu indexarea de 4,6%

Joi, 14 Noiembrie 2019, 19:36
7400
Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că un grup de lucru de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) analizează "nedreptățile și inechitățile" apărute în calculul pensiilor militarilor, menționând, în privința posibilității de indexare cu 4,6% a acestor pensii, că așteaptă rezultatul acestei analize.

"Am înțeles că există un grup de lucru care funcționează la nivelul Ministerului Apărării pentru a încerca să inițieze un proiect de lege care să repare nedreptățile și inechitățile care au apărut în calculul pensiilor de serviciu ale militarilor în urma Ordonanței 57", a afirmat Orban la sediul MApN, după o întâlnire cu ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Întrebat dacă va fi acordată indexarea cu 4,6% a pensiilor militarilor promisă de fostul executiv, Orban a spus că obiectivul este să nu se creeze diferențe între pensiile militarilor.

"Aștept rezultatul analizei grupului de lucru care s-a constituit. Obiectivul nostru este să nu se creeze diferențe în pensii între un militar care s-a pensionat în 2016 și unul s-a pensionat în 2019. De asemenea, să nu se adâncească acest decalaj prin sistemul diferit de indexare", a mai spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că este vorba de asigurarea egalității în fața legii a oricărui cetățean.

"Nu este vorba de buget, aici este vorba de a asigura egalitatea în fața legii a fiecărui cetățean și de a da la o parte niște reglementări care au creat inechități și care au pus în situații de inegalitate diferiți militari. Eu cred că orice militar, dacă are o activitate echivalentă, nu trebuie să conteze momentul în care a fost trecut în rezervă, când s-a pensionat și trebuie să beneficieze de aceleași drepturi la vechime egală, la grade egale", a explicat Orban.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde