Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Aceasta va fi eliberată în Costa Rica

566
Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Aceasta va fi eliberată în Costa Rica - alinabica09093600-1545292345.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului și condamnată la patru ani de închisoare.

Avocații Alinei Bica au făcut contestații în anulare după decizia Curții Constituționale cu privire la componența completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, astfel că s-a decis ca până la luarea unei decizii în urma acestei solicitări, executarea pedepsei să fie suspendată.

Cererile de acordare a statutului de refugiat politic în Costa Rica formulate de către Elena Udrea și Alina Bica vor fi rediscutate după ce Tribunalul Administrativ pentru Imigrație a anulat o primă rezoluție care le respingea solicitările, scrie presa din Costa Rica, citând declarațiile avocatei lui Udrea și Bica.

În urma unui apel, decizia a fost anulată de Tribunalul Administrativ pentru Imigrare. Conform avocatei, instanța a descoperit "vicii grave", în analiza făcută în primă instanță și prin urmare a cerut comisiei să reexamineze cazul, transmite News.ro.

Udrea și Bica au fost și audiate în comisia pentru refugiați pentru a se stabili dacă au drept de azil, iar acum sunt în așteptarea unei decizii, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4601 secunde