"Pe urmele morții" - scrisoare deschisă a polițiștilor care investighează omorurile

146

Articole de la același autor

Polițiștii care investighează omorurile sunt indignați de faptul că, de la începutul acestui an, li se solicită fel de fel de documente pentru a justifica motivele pentru care ar avea dreptul să primească sporul de toxicitate. Drept pentru care, ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei au redactat o scrisoare deschisă, intitulată sugestiv "Pe urmele morții" și în care descriu, destul de plastic, motivele pentru care ar trebui să primească în continuare sporul de toxicitate, cum se tot practică de două decenii.

"Știe cineva cum miroase carnea de om? Sau cum miroase un prunc ars? Știe careva cum este să respiri același aer putregăit ore la rând, zile, săptămâni? Sau cum e să trăiești cu teama că ai luat hepatită, HIV sau coronavirus, că tot e la modă? Sau cum e să faci saună într-un combinezon din plastic la 50 de grade Celsius printre mărăcini? Nu știu câți dintre voi, cei care ne conduceți, s-au uitat măcar într-un sac negru sau ați tras fermoarul. Fiecare cu treaba lui, ați spune și fiecare e plătit pentru ce face. Tocmai despre asta e vorba. Noi ne facem treaba, e datoria noastră să îi prindem pe oamenii răi, iar voi cei care ne conduceți trebuie să ne asigurați toate resursele necesare. Numai că nu se întâmplă așa. De câteva luni stăm cu sabia deasupra capului tocmai pentru banii care ne recompensează orele petrecute în condiții nocive", se arată în scrisoarea deschisă a polițiștilor.

Reamintim că nu este prima dată când polițiștii judiciariști își exprimă nemulțumirea. În luna martie, aceștia au fost indignați de modificările aduse de OUG 20/2020, prin care erau obligați să renunțe la alte slujbe, dacă voiau să mai lucreze în dosare penale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8408 secunde