Patru navigatori, RĂPIȚI de PIRAȚI. Unde s-au dat atacuri și unde duc firele anchetelor

2086
Patru navigatori, RĂPIȚI de PIRAȚI. Unde s-au dat atacuri și unde duc firele anchetelor - pirati-1589197936.jpg

Articole de la același autor

Două noi atacuri piraterești soldate cu răpiri de navigatori au fost raportate în Golful Guineea. Se pare că între cele două incidente ar putea fi legături, informează worldmartimenews.com.

În data de 9 mai, în jurul orei 02.00, pe când se afla în zona Malabo, Guineea Ecuatorială, cargoul "Rio Mitong", sub pavilion Comore, a fost abordat de o barcă rapidă, la bordul căreia se aflau mai mulți pirați, numărul acestora nefiind specificat.

Folosind o scară, bandiții au urcat pe navă și au reușit să răpească doi dintre membrii echipajului navei - un rus și un ucrainean. Pirații au părăsit apoi zona, îndreptându-se spre coasta Camerunului.

Ceilalți membri ai echipajului cargoului "Rio Mitong" sunt, la ora actuală, în siguranță.

"Rio Mitong" este operat de Glomar Supplies, Panama. Nava, cu o lungime de 122,4 metri, ajunsese la Malabo de la Abidjan, anul trecut, în cadrul proiectului Ounta Europa LNG, și de atunci a rămas în radă, ajungând doar ocazional la dană.

"Acesta este primul incident de piraterie, în care un navigator a fost răpit, înregistrat vreodată în zona Malabo", potrivit Praesidium International.

XXX

O altă navă, "Djibloho", sub pavilion Guineea Ecuatorială, a fost atacată în zona Luba, în aceeași noapte.

La bordul său au urcat mai mulți pirați, doi navigatori ruși fiind, din primele informații, răpiți.

În ambele situații, autoritățile locale au lansat anchete.

"Se pare că există legături între incidentele de la Luba și Malabo. Navele ar avea legături cu un influent om de afaceri lituanian, iar ceea ce s-a întâmplat ar fi mai mult decât un simplu atac pirateresc", consideră Praesidium International.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5195 secunde