Patroni constănțeni cercetați pentru afaceri ilegale

668
Patroni constănțeni cercetați pentru afaceri ilegale - descinderi-1311358592.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au desfășurat nouă percheziții la sediile, punctele de lucru și domiciliile mai multor persoane fizice și juridice, implicate în activități de evaziune fiscală în domeniul comercializării de cereale din Bulgaria în România.
Operațiunea a vizat activitatea a două persoane din municipiul Constanța, una în vârstă de 30 de ani, în calitate de fost asociat și administrator al unei societăți comerciale, și cealaltă, de 24 de ani, în calitate de asociat și administrator la o altă societate comercială, societăți ce nu funcționau la sediul social declarat.
Polițiștii spun că, în perioada octombrie 2010 - aprilie 2011, cei doi patroni au efectuat achiziții intracomunitare de cereale (porumb și floarea soarelui) de la furnizori din Bulgaria în cazul cărora operațiunile sunt scutite de evidențierea cotei TVA, pe care
le-au comercializat apoi către diferiți clienți din România, fără a evidenția aceste operațiuni în contabilitatea societăților comerciale în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul consolidat al statului.
La scurt timp de la efectuarea ultimelor achiziții de cereale, cei doi suspecți au cesionat în mod fictiv cele două societăți către o persoană care nu locuiește la domiciliul declarat și către un cetățean din Republica Moldova.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost ridicate înscrisuri și a fost instituit sechestru asigurător asupra a două imobile (terenuri) aparținând unei alte persoane aflată în legatură cu unul dintre suspecți.
Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, în modalitățile omisiunii înregistrării în contabilitate a operațiunilor comerciale efectuate, cu consecința prejudicierii bugetului general consolidat, precum și sustragerii de la efectuarea controalelor financiar-fiscale, prin declararea fictivă sau inexactă a sediilor societăților comerciale.
Cercetările sunt efectuate de polițiști pentru stabilirea a realității și legalității operațiunilor comerciale efectuate, precum și pentru identificarea tuturor participanților la activitatea infracțională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Stire din Eveniment : Afaceristul Done a ajuns după gratii
Vineri, 15 Aprilie 2011
Stire din Economie : Revoluție în birocrația firmelor
Pagina a fost generata in 0.3978 secunde