Pasibili de amendă dacă nu purtați mască! Care sunt zonele catalogate aglomerate de autorități

2070

Articole de la același autor

Constănțenii care ies la plimbare pe răcoare, seara, trebuie să știe că sunt obligați să poarte masca de protecție în mai multe zone din Constanța, nu doar pe faleze și promenade, ci și în parcuri și pe mai multe artere ale municipiului. Aceeași situație este și în stațiunile de pe litoral, dar și în multe alte localități din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a revenit cu o nouă hotărâre, la începutul acestei săptămâni, după cea dată în weekendul trecut, privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în exterior, în mai multe zone publice. Hotărârea nr. 22 vine să completeze primul document, în sensul precizării zonelor de promenadă (faleze, piațete, parcuri de distracție și agrement), în care este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, între orele 18.00 și 24.00.

În municipiul Constanța, este vorba despre faleza Mamaia - porțiunea de drum public, incluzând trotuarul, cuprinsă între Hotel Parc și Hotel Victoria, promenada Cazino - zona cuprinsă între Hotel Victoria și Hotel Sara Boutique, faleza Mamaia - porțiunea de drum public, incluzând trotuarul, cuprinsă între Hotel Sara Boutique și Hotel Mamaia, promenada Caelia, zona cuprinsă între Hotel Mamaia și Hotel Rex, faleza Palas-Pelican, parcul tematic Aqua Magic, Piațeta Select - platoul aflat între pasarela Perla și Hotel Mihaela, Piațeta Perla și Piațeta Cazino.

Nu putem sta seara fără mască nici în Satul de Vacanță, Parcul Tăbăcărie, parcul Tomis 2, zona din fața City Park Mall, Piațeta Badea Cârțan, faleza Cazinoului, cuprinsă între Poarta 1 Port și sediul Comandamentului Flotei, Portul Turistic Tomis, până la plaja Modern, în Piața Ovidiu, pe strada Mircea cel Bătrân, zona cuprinsă între Piața Ovidiu și bulevardul Ferdinand - Esplanada, pe bulevardul Regina Elisabeta - între Poarta 1 Port și sediul Comandamentului Flotei, pe strada Termenele Romane, între strada Traian și Poarta 1 Port, pe strada Ștefan cel Mare, între strada Mihai Viteazu și bulevardul Tomis, în parcul de la Gară, în parcul de la Casa de Cultură, în parcul Teatrului "Oleg Danovski", în parcul de la Poarta 6, de pe strada Viorelelor, în parcul de la Doraly, de pe Șoseaua Mangaliei, în parcul Viitorului, din cartierul CET, și în parcul de la Far.

Zone cu restricții și în stațiunile de pe litoral

Turiștii nu au voie fără mască de protecție în stațiunea Neptun, pe strada Trandafirilor, între intersecția cu strada Dacia - Complexul Prichindel (Parcul de distracții), pe aleea Steaguri; în stațiunea Jupiter, pe strada Gala Galaction, în zona Parcului de distracții; în stațiunea Venus, pe strada Nicolae Iorga, în apropierea Parcului de distracții. La Techirghiol, trebuie să purtăm masca, seara, dacă ne plimbăm pe faleza lacului, de la Clubul nautic până la limita cu orașul Eforie, în Parcul terapeutic, din fața Sanatoriului Balnear și la statuia Măgăruș, precum și pe pontonul situat pe Lacul Techirghiol.

La Năvodari, masca este obligatorie pe promenada de 4,5 km, pe digul de sud și Hanul Piraților, iar, la Costinești, pe faleza Soarelui, aleea din incinta BTT, între Radiovacanța și Hotel Forum, pe strada Bazarului, în parcul din zona CEC și în parcul de distracții.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii în Eforie Nord, pe aleea Belona, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe aleea Panselelor, în zona Aqua Park-ului, în zona la circului și în Parcul de distracții, iar în Eforie Sud, pe faleză și în parcul de distracții. Nu scapă de mască nici cei care se plimbă prin Vama Veche, pe strada Ion Creangă, de la drumul național spre plajă, și pe strada Falezei.

Persoanele depistate de organele de control că nu poartă masca de protecție deloc sau nu o poartă corespunzător, astfel încât să le acopere și nasul și gura, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde