Partea bună a stării de urgență: sunt mai puțini șoferi beți și tâlhari pe străzi!

568
Partea bună a stării de urgență: sunt mai puțini șoferi beți și tâlhari pe străzi! - fondcriminalitatesursapolitiarom-1586974762.jpg

Articole de la același autor

Întoarcerea în număr considerabil a celor plecați peste hotare, în contextul răspândirii noului coronavirus, nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea. Unul dintre motive, invocat adesea, viza faptul că mulți dintre cei care s-au întors au avut în străinătate îndeletnici ilegale, iar odată întorși, le vor continua.

Drept răspuns la neliniștea exprimată în mod frecvent, în ultima perioadă, polițiștii au realizat o statistică a nivelului infracțional și au constatat că, din contră, în luna martie, au fost sesizate mai puține fărădelegi.



"S-au întors în țară cei care nu aveau un trai stabil peste hotare, un loc de muncă, care nu erau integrați în comunitate, ci din contră se preocupau mai degradă de ilegalități. Să vedeți ce se vor ține lanț infracțiunile!", semnala un cititor al "Cuget Liber". Aceeași îngrijorare au avut-o mai multe persoane și au exprimat-o, în repetate rânduri, în spațiul public. Drept răspuns la aceste neliniști, Poliția Română a prezentat o statistică a nivelului criminalității în luna martie, din care reiese că, din contră, au fost sesizate mult mai puține fapte ilegale! "Numărul faptelor de natură penală sesizate în martie 2020 a scăzut cu 14,6% față de perioada similară a anului trecut", arată Poliția Română.


Inclusiv la nivelul județului Constanța, luna trecută, au fost sesizate polițiștilor mai puține furturi, tâlhări sau agresiuni în familie. Astfel, potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, în luna martie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, infracțiunile violente au scăzut cu 7,81%, violența în familie a scăzut cu 7,84%, în timp ce furturile din locuințe au înregistrat o scădere de 31,43%, iar furturile de componente auto o scădere de 27,27%. O scădere considerabilă se constată la tâlhării, luna trecută având loc cu 60% mai puține fapte de acest fel decât anul trecut!
Scăderi sunt constatate și în ceea ce privește infracțiunile la regimul rutier – motivul principal fiind restricțiile impuse de ordonanțele militare, care limitează deplasările în afara locuinței. "La regimul rutier, infracțiunile au scăzut cu 44,38%, per total. De exemplu, a fost înregistrată o scădere de 37% în ceea ce privește punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar în ceea ce privește conducerea fără permis a scăzut cu 44,6%, în timp ce conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe a scăzut cu 55,26%", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4906 secunde