Parlamentul European ia măsuri pentru a asigura țările UE cu echipamente medicale

197
Parlamentul European ia măsuri pentru a asigura țările UE cu echipamente medicale - europeanparliamentbuildingbrusse-1584981947.jpg

Articole recomandate



Parlamentul European (PE) lucrează cu statele membre pentru a se asigura că Uniunea Europeană poate achiziționa ventilatoare, măști și alte echipamente medicale pentru a fi puse la dispoziția spitalelor din întreaga Uniune, conform agerpres.ro.


Săptămâna trecută, Comisia Europeană a instituit un sistem de colectare a echipamentelor medicale (prin intermediul rescEU), astfel încât livrările necesare pentru combaterea COVID-19 să poată ajunge rapid la statele membre care se confruntă cu o penurie de echipamente. Aceste echipamente sunt necesare pentru a trata pacienții infectați, pentru a proteja personalul sanitar și pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului.


Parlamentul Europeană lucrează cu statele membre pentru a aproba rapid 40 din 50 milioane de euro pentru echipamente medicale de terapie intensivă, precum ventilatoarele, și echipamentele individuale de protecție, precum măștile reutilizabile.


"Săptămâna trecută, Europa a luat mai multe decizii istorice de contracarare a COVID-19, inclusiv privind impactul asupra economiei UE. Nu spunem acest lucru suficient și nu îl spunem suficient de tare. Europa face tot posibilul pentru a salva vieți. Mecanismul de protecție civilă al UE a venit în trecut în ajutorul cetățenilor UE în urma cutremurelor, uraganelor, inundațiilor sau incendiilor forestiere. Acum utilizăm, pentru prima dată, fondurile UE prin intermediul rescEU pentru a sprijini eforturile statelor membre de combatere a virusului, prin asigurarea faptului că dispunem de echipamente medicale și de protecție atât de necesare. Aceasta este solidaritatea Uniunii Europene în acțiune", a declarat președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a PE, Pascal Canfin.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6602 secunde