Părinții îndurerați, singuri la mormintele fiilor eroi, în timp ce autoritățile depun coroane la monumente!

1925
Părinții îndurerați, singuri la mormintele fiilor eroi, în timp ce autoritățile depun coroane la monumente! - fondprinteroumormant1-1623432974.jpg

Articole de la același autor

An de an, de praznicul Înălțării Domnului este celebrată și Ziua Eroilor României. Cu acest prilej, autoritățile și forțele militare depun coroane la monumentele ridicate în amintirea celor care și-au pierdut viața pe frontul de război, fie că este vorba despre cele două deflagrații mondiale sau despre eroii care au luptat în teatrele de operații recente.

Conducerea Ligii Militarilor Profesioniști arată că, mai degrabă decât la monumente, coroanele funerare ar trebui depuse și pe mormintele unde odihnesc eroii.

Joi, 10 iunie, în timp ce oficialitățile se aflau la monumentele ridicate în cinstea eroilor, într-un cadru solemn, la mormântul slt. pm. Ionel Gheorghiță Drăgușanu, căzut în Afganistan, erau doar părinții îndurerați. „Liga Militarilor Profesioniști a depus o coroană de flori la mormântul camaradului nostru, Ionel Gheorghiță Drăgușanu, căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan, în 2006. Am găsit doi părinți îndurerați, singuri, la mormântul fiului lor… În timp ce autoritățile depun coroane doar la monumente…”, a afirmat Dănuț Albu, președintele LMP.

De menționat că din partea LMP coroana a fost depusă de președintele Dănuț Albu și administratorul Costel Anca.

Au trecut 15 ani de când slt. pm. Ionel Gheorghiță Drăgușanu a murit, în timpul unei misiuni de patrulare. Avea 38 de ani și era încadrat la Batalionul 341 Infanterie Topraisar, din anul 2001, era căsătorit și tatăl unei fetițe.

În momentul fatal, militarul se afla în primul transportor amfibiu blindat, dintr-o coloană de patru vehicule, care efectuau o patrulare. La aproximativ 20 de kilometri de Kandahar, transportorul a declanșat un dispozitiv explozibil improvizat. Militarul constănțean a murit pe loc, iar alți patru militari au fost răniți. Soldatul urma să se întoarcă acasă, după o misiune de șase luni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.369 secunde