PANICĂ LA COSTINEȘTI! 40 de tineri, SUSPECȚI DE CORONAVIRUS

Sâmbătă, 08 August 2020
1639
Zeci de tineri din județul Dâmbovița aflați în vacanță în Costinești și-au încheiat brusc distracția după unul dintre tovarășii lor a aflat că este infectat cu SARS - COV 2.


Băiatul de 19 ani, fiul unui jandarm, a plecat brusc de la mare după ce părinții l-au anunțat că sunt infectați, iar în scurt timp și el a fost confirmat pozitiv. Tinerii au fost luați cu autocarul și duși la domiciliile din județul Dâmbovița, unde se află acum în carantină.


Nu este clar însă despre câte persoane este vorba. În timp ce autoritățile din Constanța spun că ar fi 40, cele din Dâmbovița vorbesc despre 26. Tinerii au între 16 și 19 ani și au venit pe litoral la începutul săptămânii. Trecuseră doar câteva ore când unul dintre ei a părăsit vila val-vârtej, conform spuselor proprietarului, dar și ale organizatorului vacanței, un învățător din Dâmbovița.


Băiatul aflase că părinții lui au COVID-19. Peste câteva zile, a început și el să se simtă rău.


Aurelian Popa, prefectului județului Dâmbovița: "A venit la spital, s-a simțit foarte rău, a fost testat, s-a pozitivat testul, testat Covid. Tânărul a spus că vine de la mare, unde a fost cu un grup, la Costinești, de 26 de persoane. Se extinde ancheta epidemiologică".


Cu o experiență similară neplăcută la activ - grupul de la Vaslui, de zilele trecute - autoritățile sanitare din Constanța au intrat imediat în alertă. Ancheta de moment a adus însă o altă cifră decât cele 26 de persoane despre care se știa în Dâmbovița.


Cristiana Mihaela Schipor, Director DSP Constanța: "Am indentificat grupul, erau în jur de 40. Au verificat actele organizatorului, erau bine, s-au făcut și înregistrări și poze cu fiecare, că au respectat pe durata transportului".


Tinerii au fost urcați în autocar și trimiși acasă. Cei mai mulți dintre tinerii care au mers împreună pe litoral, la Costinești, sunt din localitatea Braniștea, de lângă orașul Titu, mai precis 23 dintre ei.


Aceștia au fost aduși acasă cu o cursă specială și sunt carantinați la domiciliu. Autoritățile spun că numai cei care se vor simți rău sau vor prezenta simptome urmează să fie testați. Proprietarul vilei spune că sunt slabe șanse să fi existat contact între grupul din Dâmbovița și alți turiști cazați. De altfel, unitatea nu a fost închisă de către DSP.


Ciprian Duca, administrator unitate de cazare: "Există posibilitate ca cel care era infectat să intre în contact cu altcineva? Locația este organizată bine și se respectă tot. Am preferat să lăsăm între camere, între cei de la Dâmbovița era un etaj tampon, sunt culoare de acces, nu se puteau întâlni. Din punctul nostru de vedere nu este niciun risc. Am chemat firma cu care am făcut dezinfecție și măsuri pentru Covid". 


Pericolul de răspândire ar fi mai mare în stațiune. Tinerii au apucat să meargă la distracție, după ce și-au lăsat bagajele.


Este, așadar, al doilea caz de acest gen, din ultima săptămână, după majoratul de la Vaslui, mutat la mare. Și soldat, până acum, cu mai multe infectări. Se întâmplă tot la Costinești, unde, în ultimele weekenduri a fost mai aglomerat decât în Mamaia.


La nivel național, lipsește o informație esențială, în acest moment: câți dintre cei infectați cu noul coronavirus vin de pe litoral? În județul Dâmbovița, de exemplu, în ultimele două săptămâni virusul a fost identificat la 15 persoane care au fost la mare.


Sursa: stirileprotvArticole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.235 secunde