Șpăgi de mii de euro! Primarul Adrian Stan, "rașchetat" de DNA

1196
Șpăgi de mii de euro! Primarul Adrian Stan,

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța și-au continuat seria arestărilor din județul Constanța și au poposit în orașul Techirghiol. 


În vizorul anchetatorilor s-a aflat primarul localității Techirghiol, Adrian Stan, care a ajuns, în week-end, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, pentru următoarele 30 de zile. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 
Stan a fost luat pe sus de procurorii DNA, vineri seară. Flagrantul s-a derulat într-o parcare din Constanța, edilul fiind prins în timp ce lua 40.000 de lei mită de la un om de afaceri. 


Potrivit unor surse, primarul ar fi luat șpagă încă din anul 2013. Firma denun-țătorului s-ar fi ocupat de lucrările de reabilitare ale falezei din Techirghiol. 


Denunțat de un om de afaceri 
"În perioada 2013 - 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuție lucrări. 


La data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de soci-etatea denunțătorului în temeiul ace-luiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante", au precizat procurorii DNA. 


Acestea nu ar fi singurele sume luate de primarul Adrian Stan. Încă de la începutul contractului, el ar fi avut un procent de 4% din fiecare factură, totalul fiind de 4 milioane de euro. Astfel, edilul ar fi câștigat aproximativ 160.000 de euro. 


În spatele gratiilor 
În fața procurorilor, Adrian Stan nu a dorit să dea nicio declarație și s-a prevalat de dreptul la tăcere. Vineri seară, edilul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Și-a petrecut prima noapte în arest.


În cursul zilei de sâmbătă, Adrian Stan a fost prezentat magistraților Tribunalului Constanța cu propunere de arestare pre-ventivă. 
Completul de judecată a decis să îl trimită pe primar în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Avocatul lui Adrian Stan a contestat deja hotărârea magistraților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde