"Pacientul 17" a călătorit în teritoriile palestiniene

617

Articole recomandate

Românul de 60 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat la Spitalul de Urgență "Dimitrie Gerota" din București, a călătorit în teritoriile palestiniene, în perioada 21-26 februarie 2020, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, Ministerului Turismului din Israel, citat de Agerpres.

Potrivit oficialilor israelieni, "Pacientul 17", cum fost denumit în mass media, a fost cazat la Hotel "Taybeh Golden" din orașul Ramallah și la Hotel "Ambasador" din orașul Bethleem, ambele situate în teritoriile palestiniene. "Nu avem informații până la acest moment referitor la o posibilă ședere a lui in Israel. Persoana în cauză a revenit în România la bordul cursei El Al - LY572", susțin sursele citate.

"Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus. Menționăm faptul că inițiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din același grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu pacientul infectat și să ia de urgență măsurile care se impun. Când vom primi informațiile oficiale, vă vom informa", au precizat oficialii din Ministerul Turismului din Israel.

Grupul de Comunicare Strategică informa, luni, 9 martie, că pacientul de 60 de ani de la Spitalul de Urgență "Dimitrie Gerota" din București depistat ca fiind pozitiv la virusul COVID-19 prezintă o stare generală stabilă.

"Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite efectuarea testului pentru COVID-19. Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă", conform Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2769 secunde