Pacienții "sub acoperire" , activi! Un angajat al unui spital a fost deja concediat

3022
Pacienții

Articole recomandate

Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat de un pacient fals, respectiv o persoană care ajunge în spital, cu o misiune sub acoperire. Și face parte din noua strategie anticorupție a ministrului Sănătății. Astfel de vizite misterioase vor avea loc în toate spitalele din România.

Angajatul unității sanitare a perceput o taxă suplimentară față de tariful legal pentru întocmirea unei fișe medicale pentru școala de șoferi, scrie observator.tv


Acești bani ceruți ilegal ar fi trebuit să-i asigure pacientului, care de această dată a fost unul sub acoperire, completarea documentului medical fără a mai face și investigațiile impuse. 


Iar banii ceruți în plus n-au fost puțini. Chiar Sorina Pintea, ministrul Sănătății, se declară șocată de situația din acel spital.


Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Acea taxă a depășit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei era taxa oficială și 300 de lei șpaga. Și nu era vorba de medic, deci am spus, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucrur pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă

Până acum s-au făcut cinci astfel de controale în spitalele publice, dar ele vor continua, spune ministrul Sănătății. Pacienți sub acoperire vor intra periodic în spitalele românești și vor sancționa nu numai aspecte legate de șpaga primită de personalul medical ci și orice abatere de la conduita profesională.

Conceptul de pacient sub acoperire sau pacient fals face parte din strategia anticorupție, iar șefii din sănătate speră că vor descuraja astfel practicile ilegale din sistem.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.918 secunde