Ovidiu Tender, eliberat condiționat, după ce a ispășit o treime din pedeapsă. Decizia instanței nu a fost atacată de procurori

502
Ovidiu Tender, eliberat condiționat, după ce a ispășit o treime din pedeapsă. Decizia instanței nu a fost atacată de procurori - ovidiutender-1573145157.jpg

Articole recomandate

Ovidiu Tender a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au aprobat eliberarea condiționată a omului de afaceri. Decizia instanței nu a fost atacată de procurori. Tender fusese condamnat, în 2015, la 12 ani și șapte luni de închisoare, în dosarul Carom.


Potrivit unor surse din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, omul de afaceri Ovidiu Tender a părăsit marți închisoarea, după ce magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au aprobat săptămâna trecută cererea de eliberare condiționată. Decizia nu a fost atacată de procurori, iar omul de afaceri a fost eliberat.


"Admite cererea și propunerea de liberare condiționată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiționată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian", a decis instanța.


Ovidiu Tender a fost condamnat, în 2015, la 12 ani și șapte luni de închisoare în dosarul Carom, în care și omul de afaceri Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Cei doi au fost acuzați de înșelăciune și spălare de bani, decizia fiind luată de Curtea de Apel București.


Tribunalul București îi condamnase în primă instanță, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni de închisoare și pe Marian Iancu la 13 ani și opt luni de închisoare, în dosarul Carom. Decizia a fost contestată.


În acest dosar, Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.


Tender și Iancu au fost acuzați că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onești și ar fi prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.


Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Onești. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzați că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.


În același dosar au fost trimiși în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean și Bogdan Sălăjan.


"Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracțional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat și determinat, urmărind îndeplinirea unor activități punctual stabilite de către inițiatorii grupului, inculpații Iancu Alexandru Marian și Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, în rechizitoriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7105 secunde