Operațiunea de ranfluare a navei "Queen Hind" A EȘUAT!

1433
Operațiunea de ranfluare a navei

Articole recomandate

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia a început, sâmbătă dimineață, la mai bine de două luni de la momentul în care nava cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. O macara de 1.800 de tone a fost adusă în port și au fost montate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei. După două ore, însă operațiunea a eșuat, deoarece cablurile de ridicare a navei au cedat din cauza greutății, potrivit Digi 24.

"Operațiunea care a început la ora 8 fără zece s-a oprit, motivul fiind că au cedat câteva spire ale cablurilor de ridicare. Cablurile au început să înflorească în zona superioară, unde sunt prinse în cârlig, motivul fiind acela că greutatea navei este mai mare decât reieșea din calcule. În acest moment s-a oprit întreaga operațiune și urmează să se schimbe întreg sistemul de cabluri astfel încât să suporte o greutate mai mare, care, la această oră, nu se poate determina", a spus Alin Vintilă, reprezentantul firmei care se ocupă de scoaterea navei.

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia a început, azi dimineață, la mai bine de două luni de la momentul în care nava cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. O macara de 1.800 de tone a fost adusă în port și au fost montate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei. Scoaterea navei este făcută de macaraua Neptun, de 1.800 tone, care aparține societății ce se ocupă de ranfluarea navei.

Pentru că nu dispunea de infrastructura necesară, Administrația Porturilor Maritime a contractat o societate românească pe 14 ianuarie, care s-a angajat să aducă epava la mal în 35 de zile. Valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro.

Nava "Queen Hind", sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.

După producerea tragediei, mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor au protestat față de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaționale, fiind dezbătut și în Parlamentul European.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7243 secunde