OMS: Opt vaccinuri anti-COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni

Duminică, 17 Mai 2020
174
Opt vaccinuri anti-COVID 19 sunt în studiile clinice și se testează pe oameni, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în șase luni. În Faza 1 și 2 de testare se stabilește doza și eficacitatea unui medicament.


Cercetătorii sunt mai aproape de un vaccin anti-COVID 19 decât ne-am aștepta. Sunt opt proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 care sunt în faza 1 și 2 de testare, potrivit unui document al Organizației Mondiale a Sănătății.


Companiile care au ajuns în cursa finală pentru vaccin sunt CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology - Faza 1 și 2 de testare, Moderna/NIAID - Faza 1 și 2 de testare, Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm - Faza 1 și 2 de testare, Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm - Faza 1 și 2 de testare, Sinovac - Faza 1 și 2 de testare, University of Oxford - Faza 1 și 2 de testare, BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer - Faza 1 și 2 de testare, Inovio Pharmaceuticals - Faza 1 de testare.


Din opt companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China. Două companii sunt din SUA, una este din Marea Britanie și iar o altă echipă este o combinație între o companie americană, chineză și germană.


Sursa: digi24.ro
Pagina a fost generata in 0.2004 secunde