OMS, îngrijorată se înmulțirea cazurilor de COVID la tineri

122
OMS, îngrijorată se înmulțirea cazurilor de COVID la tineri - covid-1598002758.jpg
Organizația Mondială a Sănătății se arată îngrijorată de creșterea cazurilor COVID și în rândul tinerilor și le recomandă europenilor să se pregătească de acum pentru sezonul rece.


În următoarele luni, spun medicii de la OMS, la pericolul COVID-19 se adaugă și gripele sezoniere, care pot pune presiune și mai mare pe sistemul medical. 


În plus, reprezentanții OMS fac apel la tineri să nu se simtă invincibili în fața COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății e îngrijorată de creșterea cazurilor de coronavirus în rândul tinerilor, în special la categoria de vârstă 15-24 de ani.


"Nimeni nu e invincibil. Chiar dacă COVID nu va fi fatal pentru dvs, organismul vostru poate fi afectat. Coronavirusul e o ca tornadă cu coadă lungă", spune, potrivit stiri.tvr.ro, dr. Hans Henri P. Kluge, director OMS pentru Europa.


În ce privește deschiderea școlilor, Organizația Mondială a Sănătății recomandă măsuri speciale, precum distanțare fizică, igienă sporită și adaptarea programului la cerințele fiecărei instituții de învățământ.


"Oricum, nu se întrevede o nouă oprire completă a activitității, așa cum s-a impus la începutul pandemiei de COVID-19.


Nu suntem în februarie, când toată lumea a fost prinsă cu garda jos, și singura opțiune era închiderea completă a activității și apoi restartarea ei", a mai precizat reprezentantul OMS pentru Europa.


Pentru că urmează sezonul rece, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția europenilor că e esențială, mai mult ca niciodată în acest an, monitorizarea gripelor de sezon, în contextul pandemiei COVID-19.


Sursa: Antena3


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6955 secunde