Omagiu adus șefului ISU Dobrogea. Colonelul Daniel Gheorghe Popa, înmormântat duminică

302
Omagiu adus șefului ISU Dobrogea. Colonelul Daniel Gheorghe Popa, înmormântat duminică - fondprintpopacovid62-1604604199.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, cât și cei care l-au cunoscut pe colonelul Daniel – Gheorghe Popa au putut aprinde o lumânare în memoria pompierului răpus de COVID-19. Un altar a fost amenajat, joi, 5 noiembrie, în fața sediului ISU Dobrogea de pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța. De asemenea, cei care l-au cunoscut pot lăsa câteva rânduri, în amintirea acestuia, în cartea omagială.

Cel care a fost în slujba patriei mai bine de 38 de ani, iar în ultimii patru ani șeful ISU Dobrogea urmează să fie înmormântat, duminică, 8 noiembrie, la Călărași. În ultimele zile, numeroase persoane publice și reprezentanți ai instituțiilor au transmis mesaje de condoleanțe, în urma trecerii în neființă a col. Daniel – Gheorghe Popa.

„Azi noapte, l-am pierdut, la Spitalul Matei Balș, pe col. Daniel Gheorghe Popa, inspector șef al ISU Constanța. Un om dedicat meseriei și misiunii de salvare și care a servit arma pompierilor zeci de ani. L-am cunoscut personal de ani de zile, am discutat cu dânsul de nenumărate ori și pot afirma că este o mare pierdere pentru noi toți. Condoleanțele mele familiei și colegilor din Constanța și din întreaga țară! Odihnească-se în pace”, a transmis dr. Raed Arafat, secretar de stat.

La rândul lor, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au transmis: „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a inspectorului șef al ISU Constanța, col. Popa Daniel Gheorghe, un OM care de peste 38 de ani a servit Patria. Cu cinste, cu onoare, cu respect, totul pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ori de câte ori, viața le era pusă în pericol.

Dedicat trup și suflet armei pompierilor, ca inspector șef al ISU Constanța a condus această instituție după principiile sale de viață, unde corectitudinea, devotamentul, grija pentru oameni dar și preocuparea constantă de autoperfecționare au devoalat imaginea palpabilă a unui adevărat comandant! După o luptă grea cu noul virus, inima lui, astăzi a cedat.

Drum lin către Cer, domnule comandant!”.

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța au transmis, la rândul lor, condoleanțe: „Un ultim omagiu domnului colonel Popa Daniel Gheorghe, șef ISU Dobrogea. Dedicat profesiei sale, implicat și asumat în tot ceea ce a însemnat situație de urgență pe teritoriul județului Constanța, a pierdut, din păcate, lupta cu coronavirusul. Un om deosebit, și cum omul sfințește locul, o colaborare excelentă ISU - SMURD - SAJ datorită implicării și viziunii dumnealui. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Cuvintele par de multe ori neacoperitoare pentru tot ceea ce ai vrea să spui în astfel de situații. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

„Să vă păstrați optimismul, indiferent de greutățile întâlnite în cale. Fiți încrezători în forțele voastre, iar reușita nu va întârzia să apară. Zâmbiți! E cel mai frumos salut pe care îl putem oferi celor de lângă noi”, spunea deseori colonelul Daniel Gheorghe Popa, potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3854 secunde