Omagii aduse eroilor de Forțele Navale, de Ziua României

156
Omagii aduse eroilor de Forțele Navale, de Ziua României - dsc1597-1417173582.jpg

Articole de la același autor

În cinstea sărbătoririi Zilei Naționale a României, în Forțele Navale Române se desfășoară activități premergătoare acestei sărbători naționale, după următorul program:

- 28 noiembrie, ora 10.00 - Simpozion dedicat Zilei Naționale a României și Gală de film, la Cercul Militar Constanța, în colaborare cu Muzeul Marinei Române;

- în perioada 28 noiembrie - 8 decembrie: Expoziție de carte "Marea Unire", la Cercul Militar Mangalia;

- 1 decembrie - Concurs de rebus "Marea Unire…" - organizat de Clubul "Delfinul", în Sala Cenaclu a Cercului Militar Constanța;

- 1 decembrie, ora 13.00 - Simpozion "Marea Unire - 96 ani", la Cercul Militar Tulcea;

- 1 decembrie, ora 14.00 - Gală de filme istorice, la Cercul Militar Tulcea.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită prin ceremonii militare și religioase în toate garnizoanele de marină luni, 1 decembrie, începând cu ora 10.00. Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la monumentele Eroilor din Constanța, Mangalia, Tulcea, Babadag și Brăila.


La Constanța, ceremonialul militar și religios, cu depuneri de coroane de flori, se va desfășura, la Monumentul Eroilor Români Căzuți în Primul Război Mondial, la Cimitirul Central. 


La Mangalia, ceremonial militar și religios cu depuneri de coroane de flori se va desfășura la Complexul monumental din Piața Republicii; iar între 17.30 și 18.30 va avea loc Solemnitatea retragerii cu torțe, activitate la care va participa muzica militară a Forțelor Navale.

De asemenea, Forțele Navale participă în Capitală la ceremonialul militar și religios cu depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol și la Parada Militară organizată în Piața Constituției, cu aproximativ 250 de militari marinari și cu tehnică navală.

Pe data de 1 Decembrie, toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz.

La festivități au fost invitate oficialități ale administrațiilor locale, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități, membrii ai asociațiilor și ligilor de marină, cadre militare în rezervă și retragere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde