X
X
Mai multe ştiri online:

Oile salvate de pe nava eșuată în portul Midia mor pe capete!

Ştire online publicată Vineri, 06 Decembrie 2019. Autor: Florentina BOZÎNTAN
Ovinele salvate de pe nava "Queen Hind" se află, în continuare, la o fermă din județul Constanța, fiind supravegheate îndeaproape de medicii veterinari. Inclusiv președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Robert Chioveanu, a vizitat, joi, adăpostul pentru a vedea care este starea animalelor. 


"Scopul vizitei a fost acela de a se asigura că animalele sunt adăpostite în condiții care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente și că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate.


În prezent, în adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricție sanitară veterinară, sunt în permanență supravegheate de medici veterinari, iar date privind starea lor de sănătate sunt transmise, zilnic, către celula de criză constituită la nivelul ANSVSA, pentru monitorizare", au precizat reprezentanții autorității. 


Urmare a traumelor suferite pe nava eșuată, au arătat medicii veterinari, 60 dintre oile cu prognostic grav au murit, iar pentru alte 11 s-a impus eutanasia, "din cauza unor leziuni incompatibile cu viața, precum fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale". 


În continuare, reprezentanții ANSVSA subliniază că fac demersuri, prin intermediul canalelor diplomatice și instituționale, pentru ca animalele care supraviețuiesc să fie preluate de organismele non-guvernamentale, "care doresc să le adopte și care le pot oferi toate condițiile necesare până la sfârșitul vieții". 


Între timp, în portul Midia sunt recuperate cadavrele de ovine care ies la suprafață. 
"În ultimele zile, s-a acționat continuu, iar cadavrele recuperare au fost preluate de firma autorizată, spre neutralizare. Menționăm că în zona delimitată de barajele antipoluante nu au apărut irizații de combustibil, iar echipe monitorizează evoluția situației", a prezentat situația Compania Națională Administrația Porturilor Maritime. 


XXX 
Cât privește demararea operațiunii de ranfluare a navei, aceasta va trebui să mai aștepte. Autoritățile județene au anunțat că termenul acordat armatorului pentru prezentarea planului de intervenție și punerea lui în aplicare a fost prelungit cu 24 de ore. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16553 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2520 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1516 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1268 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.439 secunde