Ochelarii minune care te pun în alertă să te ferești de hoți

1119
Ochelarii minune care te pun în alertă să te ferești de hoți - hotiiitiinvadeazaintimitatea1-1575831168.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii vor apela la tehnologie de ultimă generație pentru a-i convinge pe români că trebuie să-și ia măsuri de siguranță, pentru a nu cădea victimă hoților din locuințe. Prin intermediul unor ochelari speciali, oamenii vor putea să se transpună în martori la comiterea unui furt!


Polițiștii au lansat campania "Hoții îți invadează intimitatea", prin care își propun să îi conștientizeze pe români cu privire la importanța măsurilor preventive, în protejarea locuințelor. Spre deosebire de anii trecuți, pliantele cu sfaturi nu sunt "arma" de convingere a oamenilor legii, ci tehnologia de ultimă generație. Campania se va desfășura în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, timp în care grupurile țintă vor putea să probeze niște ochelari dotați cu tehnologie modernă, care le va permite să vizualizeze cum are loc un furt din locuință și ce lasă hoții în urmă. 


De menționat că, în primele zece luni ale anului în curs, furturile din locuințe au fost în scădere în țara noastră. Dar, în continuare, cele mai multe furturi din locuință au loc la orașe – aproximativ 54,% din totalul furturilor de acest gen.
Pentru a nu ajunge victime ale hoților din locuințe, polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni: "Ușa de acces în locuință trebuie să fie solidă și prevăzută cu cel puțin două încuietori, cu chei diferite, lanț de siguranță și vizor; întăriți tocul ușii de acces în zona sistemelor de închidere cu o armătură metalică; montați, dacă este posibil, o a doua ușă de acces în locuință care să fie prevăzută cu aceleași sisteme de închidere. De asemenea, montați un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului. 


Dacă ați pierdut una dintre chei, înlocuiți imediat încuietoarea, acest lucru este recomandat și în cazul unui schimb de locuință. Nu ezitați să întrebați persoanele necunoscute pe care le găsiți în spațiile comune ale blocului pe cine caută, chiar alertați mai mulți vecini; aceste întrebări descurajează posibilii infractoți", au sfătuit oamenii legii. 


În cazul în care plecați de la domiciliu, nu faceți publică intenția și, dacă s epoate, lăsați un radio pornit, căci poate fi un factor descurajant pentru infractori. 


"Dacă ați sesizat existența unei spargeri, nu pătrundeți în locuință dacă ușa a fost spartă sau forțată, deoarece puteți șterge urme esențiale. Furnizați toate datele pe care le dețineți în legătură cu o eventuală spargere. Indiferența dumneavoastră nu face decât să îngreuneze identificarea hoților, care între timp vor comite astfel de fapte", au atras atenția polițiștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6055 secunde