Oaspeți de seamă, în vizită la șeful Statului Major al Forțelor Navale

Marţi, 25 August 2020
120
Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, a primit, luni, 24 august, vizita noului atașat militar al Statelor Unite ale Americii la București, colonelul Keith A. Derbenwick, aflat la început de mandat.

Întâlnirea cu oficialul american a avut ca scop trecerea în revistă a stadiului cooperării bilaterale dintre marinele militare ale celor două țări, a participării la exerciții multinaționale și activități de instruire în comun, precum și proiectele de dezvoltare în cadrul Forțelor Navale a unor capabilități, în special în domeniul supravegherii maritime (MDA) și a luptei anti-submarin (ASW).

"Consolidarea cooperării transatlantice, la nivel militar, dintre România și partenerul strategic american reprezintă o prioritate pentru Armata României și, implicit, pentru Forțele Navale Române", au transmis reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale Române.

XXX

Anterior, pe 19 august, contraamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a primit vizita de rămas-bun a atașatului Apărării Republicii Federale Germania, locotenent-colonelul Christian Ziese, aflat la finalul mandatului său în țara noastră.

Cu acest prilej, a avut loc și prezentarea înlocuitorului său, viitorul atașat al Apărării Republicii Federale Germania în România, locotenent-colonelul Mattias Pfeifer.

În contextul unei relații bilaterale privilegiate dintre România și Germania, bazată pe apartenența comună la Uniunea Europeană și la NATO, au fost trecute în revistă relațiile foarte bune ale cooperării bilaterale dintre forțele navale ale celor două țări, în special în domeniile instruirii, a învățământului militar de marină, precum și participările comune, în cadrul operațiilor și exercițiilor multinaționale. Pagina a fost generata in 0.3093 secunde