O tânără de 21 de ani a murit în urma unei cezariene. Familia cere anchetă

1262
O tânără de 21 de ani a murit în urma unei cezariene. Familia cere anchetă - spital-1571326247.jpg
O tânără de 21 de ani din Gorj a murit în urma unei operații de cezariană, iar familia ei spune că medicii au tras de timp înainte să o ducă la Craiova. Familia a depus o plângere la Poliție, însă medicii susțin că au apărut complicații după cezariană și nu au mai avut ce face.


Alexandra Ionela Corbescu, o tânără de 21 de ani din orașul Țicleni, județul Gorj, însărcinată în nouă luni, a născut prin cezariană, miercuri, în jurul orei 11.00, la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit în jurul orei 15.00, intrând în stop cardio-respirator.


"A fost marți la spital, la doctorița Roibu, trebuia să se ducă la control, doctorița nu a fost acolo și nu a răspuns la telefon. A mers joi, iar dânsa i-a spus că o bagă direct în operație. Trebuia să nască pe 26-27 octombrie. A operat-o, a ieșit bine, copilul sănătos, cam o oră a fost conștientă, nu a avut nicio problemă, apoi a intrat în stop cardio-respirator și i s-a oprit inima, la spitalul din Târgu-Cărbunești. Noi am plecat până acasă când era bine, să luăm haine și ne-a sunat sora ei că îi e rău, că nu putea să mai vorbească. La 15.00 am fost acolo și nu ne-au lăsat să intrăm, au zis să așteptăm doctorul", a declarat, corespondentului Mediafax, Alexandru Ionuț Claudiu, cumnatul tinerei care a decedat.


După o oră de așteptare, familia fetei a decis să sune la 112, văzând că aceasta nu-și revine și nimeni nu comunica. Familia a cerut la 112 un elicopter ca să ducă tânăra la Craiova, dar i s-a spus că trebuie să sune doctorul de la spital și să ceară elicopter. Doctorul a sunat și i s-a spus că nu are unde să aterizeze elicopterul, "stadionul fiind peste drum de spital".


"Apoi au spus că este prea târziu, că este noapte și în jurul 18.00 au sunat la Târgu-Jiu să trimită ambulanța. A fost transportată la Craiova. Era ca și moartă, o țineau aparatele. Am plecat cu mașina personală la Craiova, au băgat-o în sala de operație, după o oră și jumătate au ieșit și ne-au spus că a făcut din nou stop cardio-respirator și că încearcă să resusciteze. După zece minute a ieșit și ne-a spus că a decedat. Avea un copil de patru ani și acesta este al doilea, amândoi născuți prin cezariană. Medicii spun că băiatul este bine. Acuzăm medicii de malpraxis, suntem revoltați și pentru ce s-a întâmplat în timpul operației și că nu au vrut să o transfere la Craiova. Facem plângere împotriva medicilor", a mai declarat cumnatul tinerei.


Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești, Constantin Târziu, a declarat pentru Mediafax că tânăra a ajuns la spital miercuri dimineață având contracții, astfel că medicii au decis să îi facă cezariană și totul a decurs bine.


După masă, tânăra s-a simțit rău și a intervenit imediat medicul de gardă, a spus Constantin Târziu.


Potrivit acestuia, s-a format o echipă de medici pentru a preveni complicațiile.


"Orice intervenție chirugicală are aceste riscuri, din păcate. Cam același lucru s-a întâmplat și la Andreea Bălan, și într-o maternitate cu nume, dar nu contează unde te operezi, contează ce vrea Dumnezeu cu tine în final. Cred că echipa formată a resuscitat-o timp de 50 de minute. Când corpul și-a reluat activitatea, au stabilizat-o, au intubat-o și au trimis-o la Spitalul Universitar din Craiova. Nu putea fi trimisă în acele moment, dacă nu era stabilizată", a spus directorul.


Poliția a deschis o anchetă în acest caz.


Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a spus că polițiștii din Târgu-Cărbunești au fost sesizați joi de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova că o tânără de 21 de ani din Gorj a murit.


Din cercetările polițiștilor a reieșit că tânăra a născut prin cezariană un băiețel, iar apoi i s-a făcut rău și a fost dusă cu o ambulanță la spital în Craiova, unde a murit.


"S-a luat măsura transportării cadavrului la IML Craiova în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă", a declarat Victor Țuhașu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7155 secunde