O studentă a ajuns în spital cu arsuri provocate de artificiile de pe tort

177
O studentă a ajuns în spital cu arsuri provocate de artificiile de pe tort - smurd-1456336017.jpg

Articole recomandate

O tânără care își serba ziua de naștere s-a ales cu arsuri și a mers la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași, transmite adevarul.ro.


Pacienta a spus că a suferit arsuri din cauza artificiilor de pe tort, însă nu a explicat exact modul în care s-a rănit.

Studenta, în vârstă de 23 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe aproape 30% din suprafața corporală.

Medicii au declarat că fata prezenta arsuri ușoare, majoritatea de de gradul I, motiv pentru care, după acordarea îngrijirilor de specialitate, a mers la domiciliu. Aceștia au mai precizat că speră într-un prognostic favorabil pentru recuperarea tinerei, nu doar din punct de vedere vital și funcțional, ci și din punct de vedere estetic.

"Pacienta în vârstă de 23 de ani a ajuns în UPU cu mijloace proprii. Tânăra a primit un tort cu artificii într-un moment aniversar și aceste artificii i-au produs arsuri la nivelul feței, gâtului, toracelui și al membrelor superioare. Pacienta a fost evaluată cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corporală, majoritatea arsurilor fiind de gradul I, puține zone fiind afectate de arsuri de gradul II. Pacienta a fost tratată și evaluată în UPU de către medicii urgentști și de chirurgie plastică. După evaluare, tânăra a primit tratament de specialitate și recomandări pentru continuarea terapiei la domiciliu, urmând a reveni la control. Sperăm într-un prognostic vital și funcțional favorabil", a declarat profesorul Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2324 secunde