O partidă de sex și 500 de euro ar fi scăpat-o și de corigență, și de grija BAC-ului

5042
O partidă de sex și 500 de euro ar fi scăpat-o și de corigență, și de grija BAC-ului - 80b542a26bddba0bfea6dcd03ca38d54.jpg
Vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat recursul declarat de profesorul de istorie Ion Dumitru, de 54 de ani, de la Grupul Școlar "Dimitrie Cantemir", din Babadag, consilier local PNL, la Baia, împotriva arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile. El este acuzat că a cerut mită unei eleve suma de 500 de euro pentru a o ajuta să scape de o corigență și a promova Bacalaureatul. Cerințele profesorului se pare că nu au fost doar de ordin financiar, ci au căpătat și conotații sexuale. De altfel, profesorul ar fi fost surprins la marginea pădurii de la Babadag, unde, pe o păturică, pregătit cu prezervative și pastile pentru potență se pregătea să o "treacă", atât clasa, cât și BAC-ul, pe denunțătoare.
În fața judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, profesorul, cunoscut pe plan local și sub porecla de "Bărbuță", a spus că face parte dintr-o familie de intelectuali, că soția sa este inginer iar fetele sale studente, că vrea să fie lăsat în libertate pentru a-și putea apăra reputația profesională. Mai mult decât atât, el a cerut cu lacrimi în ochi magistraților să fie lăsat liber și pentru motivul că, săptămâna viitoare, este programat parastasul de pomenire a tatălui său.
Avocatul lui Ion Dumitru a spus că nu ar exista probe suficiente la dosar care să demonstreze vinovăția cadrului didactic și s-a legat de faptul că, dacă din 2007, eleva ar fi fost "tracasată" de profesor și lăsată corigentă de ce nu l-ar fi denunțat de atunci? El a afirmat că, dimpotrivă, profesorul i-ar fi spus, la un moment dat, elevei, - potrivit transcrierilor interceptărilor telefonice -,: "Să mă lași în pace! Eu nu mă risc Roxano!".
Mai mult decât atât, avocatul a făcut referire la "cariera de peste 30 de ani la licee de prestigiu din Tulcea" și a întrebat instanța care ar fi riscul ca el să fie cercetat în stare de libertate? Apărătorul a încercat să arunce o parte din "vina morală" și nu numai a profesorului pe moralitatea generației actuale de elevi…
Procurorul de ședință a făcut însă referire și la alte convorbiri telefonice în afară de cele dintre profesor și denunțătoarea de clasa a XII-a. Se pare că, din momentul plângerii făcute la procurori, care a fost urmată imediat cu interceptarea convorbirilor telefonice ale cadrului didactic, anchetatorilor nu mică le-a fost mirarea să constate că Ion Dumitru a fost contactat și de alți elevi care solicitau "ajutorul" profesorului la BAC. "El le spunea că nu poate discuta despre asta la telefon și le-a dat întâlnire pentru a vorbi față în față" - spun procurorii.
Mai mult decât atât, în plângerea denunțătoarei se reține că aceasta i-ar fi dat profesorului, de-a lungul timpului, un telefon Nokia și diverse sume de bani. "Tactica" acestuia ar fi fost de a o lăsa pe elevă corigentă în primul semestru, iar pentru al doilea, ca să îi dea notă de trecere, aceasta ar fi trebuit să plătească. Pentru că părinții ei erau plecați în Italia, fata și-a "permis" să treacă clasa câțiva ani la rând. Anul trecut însă, mama și tatăl elevei au revenit în țară, moment din care aceasta, spune ea, nu ar mai fi putut "cotiza" profesorului. Prin urmare, eleva figura "restantă" pe lista lui cu suma de 250 de euro, la care au fost adăugați alți 250 pentru acest an.
Judecătorii constănțeni au respins recursul profesorului Dumitru, considerând că acesta merită să stea în spatele gratiilor pentru fapta sa cel puțin 29 de zile.
Potrivit anchetatorilor de la Tulcea, profesorul ar fi fost prins în flagrant, la data de 8 iunie, luând mită suma de 500 de euro de la Roxana Cristina Costache, de 19 ani. El a fost imediat reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar magistrații de la Tribunalul Tulcea au emis mandat de arestare pentru 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4851 secunde