O pacientă decedată în Spitalul Judeţen Constanţa a salvat viaţa altor cinci semeni

931
O pacientă decedată în Spitalul Judeţen Constanţa a salvat viaţa altor cinci semeni - organesursaradiocluj-1606392329.jpg

Articole de la același autor

Cadrele medicale ale Spitalulului Clinic Județean de Urgență Constanța au făcut muncă de echipă noaptea trecută, fiind solicitate într-o prelevare de multiorgane de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Pentru că familia  a fost de acord să-i doneze organele, femeia a salvat viața altor semeni, un pacient a primit ficatul, alți doi pacienți au primit câte un rinichi, iar încă doi plămânii și inima.


Operațiile de transplant au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni. Pentru că pe teritoriul României nu a existat niciun receptor compatibil, echipe ale Eurotransplant din Slovenia şi Germania au fost prezente la Constanţa, realizând prelevarea cordului şi a plămânilor.


Directorul executiv al Agenției Naționale de  Transplant, dr. Radu Zamfir, a declarat că principalul obiectiv este dezvoltarea activității de transplant și  reducerea mortalității de pe listele de aşteptare. „Astfel, prin acest gest altruist, cinci semeni aflați în suferință se vor putea bucura de viaţă după intervenţiile de transplant de organe. Donarea de organe este un gest inegalabil. Pentru că activitatea de transplant depinde de numărul de donatori identificaţi şi declaraţi în moarte cerebrală, deci de activitatea secţiilor ATI din unităţile sanitare acreditate pentru această activitate, iar presiunea foarte mare asupra tuturor secţiilor ATI din spitalele acreditate pentru prelevare face tot mai dificilă această activitate. Trebuie remarcat şi apreciat efortul deosebit al spitalelor în care activitatea de transplant s-a desfăşurat în această perioadă”, a precizat medicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3204 secunde