O nouă decizie în instanță în favoarea reîntoarcerii Vilei Regale la statul român

681

Articole de la același autor

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis, zilele acestea, ca Vila Regală din Mamaia să rămână în grija Ministerului Culturii. Decizia întărește hotărârea luată, în vara lui 2020, de judecătorii de la Tribunalul Constanța care au stabilit același lucru, respingând solicitarea formulată de SC Mamaia SA, firma căreia i-a fost înstrăinat imobilul. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs.



Reamintim că Vila Regală din stațiunea Mamaia, ajunsă o ruină în ultimii ani, face obiectul unui dosar aflat pe rolul instanței de judecată, prin care Ministerul Culturii dorește să obțină anularea actului de vânzare-cumpărare prin care clădirea și terenul aferent au fost înstrăinate către SC Light Systems SRL de SC Mamaia SA și fosta administrație locală a municipiului Constanța. Principalul argument: fiind vorba despre un monument istoric, ministerul de resort ar fi trebuit înștiințat înainte de vânzare, dar nu a fost. Ba mai mult, după cum arată ancheta realizată ulterior de oamenii legii, terenul de sub castel a fost vândut de fosta administrație locală, către aceeași firmă, pentru numai 23 euro/mp.



La începutul lunii iulie, Tribunalul Constanța a admis solicitarea ministerului și a admis cererea Ministerului Culturii, constatând nulitatea absolută a contractului de vânzare – cumpărare 1755/25.06.2003. Decizia nu a fost definitivă, dosarul ajungând la instanța superioară, adică la Curtea de Apel Constanța. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde