O familie din Siria a încercat să intre ilegal în România

Miercuri, 29 Iulie 2020
131
 Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a Sectorului PF Lunga, o familie de cetățeni sirieni - mama, tata, copil și bunica, încercând să intre ilegal în România din Serbia.

În data de 28.07.2020, în jurul orei 20:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, județul Timis, au depistat, pe direcția localității de frontieră Comloșu Mic, patru persoane care se aflau în apropierea graniței cu Serbia.
Deoarece cei în cauză, un bărbat, două femei, dintre care una însărcinată, și un minor, nu își justificau prezența în zonă, au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări.


La scurt timp de la momentul depistării, femeia însărcinată a acuzat probleme de sănătate (stări de rău), motiv pentru care polițiștii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situații și au solicitat intervenția unui echipaj medical care a transportat pacienta la Spitalul Orășenesc Jimbolia.


Celelalte trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări după care li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la fața locului. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, starea femeii însărcinate a fost stabilizată, apoi femeia a fost preluată de un echipaj al poliției de frontieră și condusă la sediul sectorului pentru verificări.
Astfel, s-a stabilit că cele patru persoane descoperite formează o familie și sunt cetățeni din Siria. Adulții, tata în vârstă de 27, bunica în vârstă de 37 ani, respectiv mama de 15 ani și o fetiță de 1 an, urmează să fie preluați de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că aceștia intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.
Pagina a fost generata in 0.3154 secunde