Numărul victimelor accidentelor rutiere, în scădere la Constanța

172
Numărul victimelor accidentelor  rutiere, în scădere la Constanța - numarulvictimelor-1537464615.jpg

Articole de la același autor

Organizația polițiilor Rutiere din Europa - TISPOL realizează și în cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, proiect susținut de Comisia Europeană, în care ziua de 19 septembrie va deveni Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Acest proiect se subscrie acțiunii "Focus on the road", stabilite de TISPOL la nivelul țărilor membre, printre care și România, fiind destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Din statisticile Poliției Române, în ultimii ani, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a scăzut. Astfel, la nivelul județului Constanța, până la această dată, au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 fapte față de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente, s-au înregistrat 35 de decese, cu șapte mai puține, respectiv 39 de răniți grav, cu 12 mai puțini decât anul trecut.

v v v

În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au oferit informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video, cetățenilor fiindu-le recomandată accesarea site-ului www.projectedward.eu/ro/.

"Activitățile preventive desfășurate de polițiștii constănțeni au scopul îmbunătățirii nivelului de conștientizare a participanților la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulație", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4777 secunde