Nu-i de glumă! Sfaturi practice pentru a evita un incendiu la bordul mașinii

1706
1
Nu-i de glumă! Sfaturi practice pentru a evita un incendiu la bordul mașinii - fondmasinafoc-1428085654.jpg

Articole de la același autor

Un simplu scurtcircuit la instalația electrică te poate lăsa fără autoturism și, în cazurile mai grave, îți poate provoca răni grave pentru că nu ai știut Cum să reacționezi. Cauzele incendiilor la autoturisme pornesc, în general, de la scurtcircuite sau scurgeri de combustibil cum asigurarea auto obligatorie nu-ți asigură mașina în caz de incendiu, dacă nu ai o asigurare facultativă ești obligat să-ți plătești singur paguba. 


Accidente de incendiere ale mașinii se pot întâmpla oricând, oricui, indiferent de cât de nou sau performant este autovehiculul. De aceea, este bine să știți cum vă puteți proteja, mai ales că în județul Constanța au existat, de-a lungul timpului, cazuri în care mai multe persoane au murit carbonizate, în chinuri groaznice, pentru că nu au putut sau nu au știut să reacționeze prompt. 


Verificați instalațiile și curelele! 
O dată la câteva săptămâni, pompierii din cadrul ISU Dobrogea sunt chemați pentru a stinge incendii care apar la autoturisme. În acest an, militarii au stins incendii care au avut drept cauză scurtcircuite electrice. Asta înseamnă o proastă funcționare a instalației electrice, care duce la autoaprindere. De cele mai multe ori, focul apare în partea din față a mașinii, pentru că este și singura parte în care există instalații electrice. Astfel, puteți ajunge în doar câteva minute să vă treziți într-o mașină plină de flăcări, chiar în timp ce conduceți. 


O altă cauză de incendiu a fost frecarea la curelele de transmisie. Cu alte cuvinte, un autoturism cu distribuția pe curea poate lua foc dacă curelele de transmisie nu sunt schimbate la timp (de obicei, intervalul este de patru ani sau o sută de mii de kilometri). 
Specialiștii afirmă că, dacă vă aflați în mers, în primele momente nu veți vedea focul, însă veți simți un miros de ars, de încins. În acele momente, trebuie neapărat să opriți mașina, să scoateți cheia din contact și să luați imediat extinctorul din dotare. Odată ce ați identificat sursa flăcărilor, trebuie să pulverizați conținutul extinctorului la baza incendiului. 


"Înainte de a pleca cu autoturismul, verificați eventuale scurgeri de carburant. De asemenea, verificați în permanență perioada de valabilitate a extinctorului. Dacă, pe timpul deplasării, simțiți miros de ars sau vedeți fum, opriți imediat mașina în afara spațiului carosabil, evacuați persoanele, dacă este cazul, și apelați de urgență numărul 112", a explicat plt. Daian Hagi, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 


Asigurarea obligatorie nu acoperă incendiul 
RCA-ul este asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru situațiile în care tu produci un accident și ești vinovat. Cu alte cuvinte, te scapă de plata daunelor către păgubit, însă nu acoperă și alte potențiale daune. Prin asigurarea RCA, se despăgubește incendierea mașinii ca urmare a unui accident, însă nu se despăgubește avarierea mașinii prin incendiu, ca urmare a unui scurtcircuit sau din alte cauze. În schimb, asigurarea facultativă de tip CASCO te "apără" de incendii, fiind acoperit acest tip de pagubă. Astfel, dacă ai avut ghinionul să îți ia foc mașina și să nu ai asigurare facultativă, trebuie să o repari singur. 


Comentează știrea

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Martie 2015
Stire din Eveniment : Rămas blocat într-o canalizare
Duminică, 22 Martie 2015
Stire din Eveniment : DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN NĂVODARI!
Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Actual : Incendiu devastator! DEPOZIT FĂCUT SCRUM
Pagina a fost generata in 0.4911 secunde