Noutate la RAR: puteți afla istoricul de daune al mașinii pe care vreți să o cumpărați!

Marţi, 05 Mai 2020, 16:41
477
Registrul Auto Român oferă posibilitatea, de ieri, ca în doar câteva minute, cei interesați de achiziționarea unui vehicul să îi afle istoricul de daune. Concret, cei interesați pot afla informații despre vehiculele înregistrate, oficial, la societățile de asigurări, și avariile produse pe teritoriul României.

"Această posibilitate este oferită ca urmare a informațiilor pe care Registrul Auto Român le primește de la partenerii specializați care colectează date de la societățile de asigurare și atelierele de reparații autorizate. Astfel, la interogarea prin aplicația Istoric Vehicul, împreună cu informațiile oferite gratuit de RAR (de exemplu, valoarea indicată de odometru), se precizează și faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contracost", au precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

Tariful este de 35 de lei și se achită online. Pentru a accesa aplicația, cei interesați trebuie să introducă seria de caroserie/sașiu și o adresă de e-mail validă, după ce au accesat aplicația Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul www.rarom.ro. În situația în care clientul dorește să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecționat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail istoricul de daune. Acesta conține următoarele informații (conform modelului atașat): zona de avarii, inclusiv poziționarea acestora pe un vehicul – machetă; intervalul valorii devizului de reparație; intervalul indicației odometrului la data întocmirii devizului; dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic; dacă au fost afectate principalele elemente de siguranță sau din structura de rezistență.

"Toate informațiile pe care le veți introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteți interesat, sunt protejate conform normelor GDPR", au mai arătat reprezentanții RAR. Pagina a fost generata in 0.348 secunde