Noul coronavirus, distrus de razele soarelui. Descoperirea făcută de specialiști

565
Noul coronavirus, distrus de razele soarelui. Descoperirea făcută de specialiști - virus-1587374954.jpg

Articole recomandate

Cercetătorii au descoperit că noul coronavirus este distrus de razele soarelui. Experții atenționează însă că virusul ar putea rezista și în timpul sezonului cald.


Rezultatele preliminare a testelor realizate în laborator au arătat că virusul nu rezistă expunerii prelungite la soare și umiditate ridicată. Oamenii de știință americani au izolat virusul în laborator și au simulat lumina solară. În mediul controlat coronavirusul a fost distrus imediat, scrie adevarul.ro.


Savanții speră ca perioada verii să ofere o încetinire a răspândirii virusului. Totuși, ei avertizează că în niciun caz virusul nu va fi eliminat iar riscul de infectare nu va scădea. Descoperirea făcută este importantă pentru a putea înțelege și răspunde la modul în care pandemia acționează.   


Testele au fost efectuate pe particule virale suspendate în salivă. În cadrul experimentului s-au reprodus mai multe tipuri de condiții meteorologice.


Problema care persistă încă este la nivelul relațiilor interumane. Oamenii, indiferent de imunitate, pot răspândi în continuare virusul prin contact chiar dacă vremea este favorabilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde