Noul COD RUTIER: Sancțiunile din noua legislație rutieră, diminuate față de proiectul inițial

145
Noul COD RUTIER: Sancțiunile din noua legislație rutieră, diminuate față de proiectul inițial - crescamenziledinnou4136932047813-1379687834.jpg

Articole recomandate

O nouă versiune a Codului Rutier a apărut pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor, după ce forma propusă inițial a fost aspru criticată pentru sancțiunile prea dure, scrie realitatea.net, Noul Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, a suferit unele modificări după reacția negativă din PNL privind înăsprirea sancțiunilor.


În noua variantă, amenda maximă va fi de 120 puncte amendă, respectiv 9.600 lei la valoarea actuală a punctului de amendă, față de 16.000 lei cât era prevăzut inițial.


În noul Cod Rutier, "administratorul căii ferate are obligația de a instala și întreține mijloace tehnice de constatare a încălcării regulilor de circulație la trecerea la nivel cu calea ferată, precum și de a semnaliza existența acestora. Poliția rutieră are dreptul de a opera aceste mijloace tehnice de constatare în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență".


Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor, relatează Mediafax.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2047 secunde