Nouă minori şi tineri din Afganistan, depistaţi în două tiruri la Punctului de Trecere Nădlac II

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
242
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Nădlac II - judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu role din hârtie, respectiv frigidere, informează Poliţia de Frontieră, sâmbătă, printr-un comunicat citat de Agerpres.


Conform sursei citate, vineri, în jurul orei 8,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean din Belarus, în vârstă de 23 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie pe ruta România - Polonia.


În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.


În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.


Tot vineri, în jurul orei 20,10, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, în vârstă de 61 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta frigidere pe ruta România - Danemarca.


Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane.


Poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan - patru tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.


"În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. În cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii celor două automarfare şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun", a adăugat Poliţia de Frontieră.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3549 secunde