Noțiuni juridice de bază, prezentate elevilor Colegiului "Mihai Eminescu"

194
Noțiuni juridice de bază, prezentate elevilor Colegiului

Articole de la același autor

La data de 27 martie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat Colegiul Național "Mihai Eminescu", din municipiul Constanța, unde au inițiat o discuție interactivă cu elevii liceului, privind câteva noțiuni juridice de bază. 


Astfel, polițiștii le-au prezentat elevilor din clasele liceale la ce riscuri se pot expune în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă atunci când le sunt încălcate drepturile, precum și consecințele ce decurg din comiterea unor infracțiuni. Deoarece siguranța minorilor este o prioritate a tuturor, polițiștii constănțeni le-au recomandat acestora să respecte legile, totodată explicându-le la un nivel adecvat vârstei lor, prin diverse exemple și materiale video, diferența dintre intenție și culpă în ceea ce privește vinovăția unei fapte penale și răspunderea penală. 


Activitățile desfășurate de polițiști fac parte din programul de prevenire a "Delincvenței juvenile și victimizării minorilor", precum și din proiectul educațional "Ia atitudine! Împreună pentru siguranța ta!". 


La activitate au participat și reprezentanți din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog Constanța. Aceștia au abordat teme privind consumul de tutun, alcool și substanțe interzise în rândul elevilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde