Anunț important pentru șoferi!

Noi străzi cu sens unic și semafoare în Constanța! Unde și când vor fi amenajate

Marţi, 24 Februarie 2015, 19:11
12452
În perioada următoare va avea loc o serie de schimbări importante în traficul rutier din Constanța. Pe două dintre cele mai importante străzi din municipiu vor fi instituite sensuri unice. De asemenea, în zonă va fi amplasat și un nou semafor. Schimbările sunt menite, spun polițiștii, pentru a fluidiza traficul și pentru a crea noi locuri de parcare.


Citește și Puncte de vedere. ALOOO, Poliția, de ce aiuriți circulația în Tomis Nord!?Citește și VIDEO și FOTO / CUM SE POATE CIRCULA ÎN BURICUL CONSTANȚEILa ședința Comisiei de circulație a Primăriei Constanța din această lună s-a discutat și aprobarea unor măsuri menite a-i ajuta pe șoferii care întâmpină dificultăți în circulația pe anumite străzi. Astfel, polițiștii constănțeni au cerut aprobarea instituirii a două sensuri unice, unul pe strada Tulcei și unul pe strada Badea Cârțan. Concret, sensul unic de pe strada Tulcei va fi dinspre strada Ștefăniță Vodă către bulevardul Tomis, iar pe strada Badea Cârțan, dinspre bulevardul Tomis către strada Ștefăniță Vodă. Solicitările oamenilor legii au fost aprobate, astfel că se încep demersurile pentru amenajare. Cine nu se va conforma noilor reguli se va alege cu sancțiune contravențională.


Semafor în doi timpi 

De asemenea, la intersecția bulevardului Tomis cu strada Badea Cârțan va fi amplasat un semafor, pentru a facilita circulația. Acesta a fost cerut de polițiști tocmai pentru că șoferii care vor circula pe bulevardul Tomis vor avea dificultăți în a pătrunde pe strada Badea Cârțan dacă nu ar fi acest semafor. Semaforul va fi în doi timpi, adică un timp va fi circulația pe bulevardul Tomis, din ambele sensuri, iar cel de-al doilea timp va fi circulația pe bulevardul Tomis, dinspre Tomis III către bulevardul Aurel Vlaicu și către strada Badea Cârțan. 


"Am solicitat aceste lucruri pentru că atât pe bulevardul Tomis cât și pe strada Badea Cârțan sunt foarte multe blocuri de locuințe cu multe autovehicule. De multe ori, autovehiculele sunt staționate pe trotuar și uneori chiar și pe carosabil, în dreptul celor staționate pe trotuar. Pe străzile Tulcei și Badea Cârțan, în anumite zone este imposibilă trecerea unui autovehicul pe lângă un altul. Pe lângă faptul că se creează un disconfort conducătorilor de autovehicule, am solicitat acest lucru pentru a lăsa o bandă de circu-lație, iar pe cealaltă să facem locuri de parcare. Semaforul va fi amenajat pentru a le facilita accesul celor care intră pe strada Badea Cârțan", a precizat comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Rutier Constanța. 


Cei care nu se vor conforma și vor circula pe interzis se vor alege cu amenzi. Sancțiunea pentru această abatere este de 2-3 puncte amendă și două puncte de penalizare. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2601 secunde